14.4.07

Η φωνή της Amate

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΈΚΤΗ»
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΓΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ


Οι Πολιτικοί Κρατούμενοι, μέλη της «Φωνής της Αμάτε» συμμετέχοντες στην Άλλη Καμπάνια, στέλνουμε τον αδελφικό μας χαιρετισμό στην αντιπροσωπεία (του EZLN), που αποτελείται από 7 comandantas, 7 comandantes και τον subcomandante, στο νέο αυτό ξεκίνημα της δεύτερης φάσης της Άλλης Καμπάνιας.

Εμείς οι Πολιτικοί Κρατούμενοι εδώ και ένα χρόνο και για αόριστο χρονικό διάστημα έχουμε εγκατασταθεί σε σκηνές στο εσωτερικό του Cereso (σωφρονιστικού ιδρύματος) Νο 14 «El amate»۠ εδώ μας κρατά η κακή κυβέρνηση καθώς και τα κακά ανώτατα στελέχη της «δικαστικής διοίκησης» που μας επιβάλουν άδικες και μακριάς διάρκειας δίκες. Ωστόσο εμείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το ξεκίνημα της δεύτερης φάσης της Άλλης Καμπάνιάς μας, για το λόγο αυτό υψώνουμε τη φωνή μας για να σας πούμε ότι αν και βρισκόμαστε εδώ και στερούμαστε την ελευθερία μας, θα είμαστε μαζί σας κάθε στιγμή αυτής της μεγάλης μέρας.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε τις γροθιές μας και ν’ αναζητήσουμε την πραγματική δικαιοσύνη, δε θα κάνουμε ποτέ πίσω στις ενέργειές μας, γιατί ξέρουμε ότι μόνο ενωμένοι θα γίνουμε πιο δυνατοί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Σήμερα, με αυτό το γράμμα, σας λέμε ότι δεν είμαστε μόνοι, αφού φτωχοί άνθρωποι, οι πολιτικοί κρατούμενοι και κρατούμενες, είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε δράση.

Σήμερα, από το χαράκωμα του αγώνα μας, παλεύοντας να πετύχουμε την ελευθερία μας, ζητάμε από την αντιπροσωπεία την καλύτερη δυνατή συμβουλή και παρέμβασή της.

Επίσης θέλουμε να στείλουμε τους αδελφικούς χαιρετισμούς μας στους πολιτικούς κρατούμενους και κρατούμενες του Σαν Σαλβαδόρ Ατένκο, της Οαχάκα, της «La voz de los Llanos del Cereso No 5 del Jovel» καθώς και σε όλους όσους βρίσκονται στις άλλες πολιτείες, και στερούμαστε την ελευθερία μας επειδή αγωνιζόμαστε για το σεβασμό των δικαιωμάτων μας. Θέλουμε να τους πούμε να συνεχίσουν και να μην απογοητεύονται. Στην πορεία αυτή που ξεκίνησε δεν είμαστε μόνοι.

Σύντροφοι, η νίκη είναι δική μας και η ελευθερία μας ανήκει.

Δεν είμαστε μόνοι, δεν είμαστε μόνοι, δεν είμαστε μόνοι.
Ως την νίκη

Αδελφικά

«Η φωνή της Amate»
Πολιτικοί κρατούμενοι, συμμετέχοντες στην Άλλη Καμπάνια
Cereso No 14 “El Amate” Cintalapa, Chiapas, México
Μεξικό 2007